Maatregelen met betrekking tot het coronavirus

0
1114
coronavirus
⏰ Leestijd: 2 minuten

Wij nemen jouw gezondheid en die van onze medewerkers uiterst serieus en hebben daarom maatregelen getroffen om de verspreiding van het coronavirus zo veel mogelijk tegen te gaan. Middels deze maatregelen zorgen we ervoor dat jouw zaak veilig en verantwoord door kan gaan:

  1. Kom je voor het passeren van alleen een hypotheekakte, dan ben je of alleen of met zijn tweeën.

De notaris zal de akte voorlezen met gepaste afstand. Ter extra bescherming van jou en de notaris, maken wij gebruik van wegwerp pennen. Er worden geen handen geschud en voor de zekerheid ook geen koffie en thee geschonken. Het bezoek beperkt zich puur alleen tot het lezen van de akte, eventuele vragen en het zetten van de handtekening.

  1. Kom je voor de koop/verkoop van een woning, dan vragen wij begrip voor het volgende: de ruimte waar de notaris de akte zal voorlezen (leveringsakte) zal groter zijn dan normaal.

De partijen die aanwezig zijn, moeten zich beperken tot diegenen die genoemd worden in de akte. Makelaars, kinderen en anderen die normaliter welkom zijn bij op zich vaak een heuglijk moment, zijn, vanwege deze uitbraak niet welkom. Hoe minder mensen bij elkaar, hoe veiliger wij het voor je  kunnen houden. Na het voorlezen van de leveringsakte, blijven de kopers zitten voor de hypotheekakte. Zie hiervoor punt 1.

  1. Ben jij of iemand uit jouw omgeving besmet met het coronavirus en moet je op ons kantoor zijn voor de ondertekening van een akte? Kom niet naar ons kantoor. Neem telefonisch contact met ons op zodat wij kunnen nagaan wat er moet gebeuren.
  2. Kom je voor het tekenen van een testament/levenstestament, dan zijn alleen die personen aanwezig die in de akte genoemd staan.
  1. Wij vragen je alle bedragen voor het passeren over te maken, zodat er niet gepind hoeft te worden.
  1. Voor veel rechtshandelingen is de mogelijkheid dat je daarvoor een volmacht verleend. Indien je dit wenst, verzoeken wij je ook om contact met ons op te nemen.

Contact

  1. Wij gaan terughoudend om met onaangekondigd bezoek dat niet op afspraak is.
  2. Voor alle andere zaken waarvoor je een bezoek brengt, vragen wij je vooraf contact op te nemen met ons kantoor.
  1. Wij blijven bereikbaar op onze vaste nummers tijdens kantooruren. Het is echter niet ondenkbaar dat de bereikbaarheid de komende tijd minder is dan je van ons gewend bent in verband met een verminderde bezetting. Gebruik waar mogelijk de optie om te mailen naar info@sterelcs.nl.
  2. Wij verwachten van onze cliënten dat zij ons van tevoren zullen berichten als afspraken niet door kunnen gaan vanwege (vrees voor) besmetting, ter bescherming van zowel jou, onze andere cliënten als onze medewerkers. Wij zullen samen kijken naar een passende oplossing.