Sterel Notarissen: rust en zekerheid

Geen eenvoudige klus.

Wanneer er iemand in jouw naaste omgeving komt te overlijden, moeten er een aantal belangrijke zaken geregeld worden. Zo dient de nalatenschap, bestaande uit diverse bezittingen en schulden, verdeeld te worden over de erfgenamen. Heeft de overledene bijvoorbeeld een testament? En zo niet, wie zijn de erfgenamen?

Erfgenamen

Wanneer is vastgesteld wie de erfgenamen zijn, dan rijst de vraag wie nu recht heeft op wat. En wat te doen als alle erfgenamen graag dat ene antieke zakhorloge of die waardevolle verzameling willen hebben? Door middel van het testament of de wet wordt bepaald wie welk deel krijgt. De nalatenschap wordt in gelijke delen verdeeld tussen de partner en eventuele kinderen. Met een testament kan van de wettelijke verdeling worden afgeweken. Alle erfgenamen moeten het over de verdeling eens zijn.

De afwikkeling van een nalatenschap kent vele regels en uitzonderingen kent. Daarom is het verstandig hulp van onze juridische medewerkers in de hand te nemen zodat je zeker weet dat alles goed geregeld is.

Naar Sterel Notarissen in Amsterdam of Amstelveen

Het deskundige team van Sterel Notarissen staat je graag bij om dit complexe en vaak emotionele gebeuren uit handen te nemen. In sommige gevallen is het verplicht een notaris in te schakelen. Bijvoorbeeld wanneer één van de erfgenamen minderjarig is, of wanneer een erfgenaam niet het vrije beheer over zijn of haar vermogen heeft. (De erfgenaam staat onder curatele of is onder bewind gesteld). Dit geldt ook wanneer er een registergoed zoals een eigen woning bij betrokken is.

Vraag gratis en vrijblijvend een offerte aan

Offerte aanvragen 2024
Liever telefonisch contact?

Wij zijn van maandag tot en met vrijdag telefonisch bereikbaar van 09:00 tot 17:00 uur.

Gerelateerd nieuws

Call Now Button