Sterel Notarissen: rust en zekerheid

Jullie gaan samenwonen, gefeliciteerd!

Jij en je partner zijn toe aan de volgende stap en gaan samenwonen. Een geweldige moment waarbij de focus vooral op het verhuizen, klussen en dergelijke zaken ligt. Toch is het verstandig om verder te denken. De wet heeft namelijk niets geregeld voor samenwoners. Daarom is het verstandig om samen afspraken te maken en deze vast te leggen in een samenlevingscontract.

Samenlevingscontract

Jullie hebben een woning gevonden in Amsterdam, Amstelveen of elders in de regio en willen een aantal belangrijke zaken goed geregeld door middel van een samenlevingscontract, ook wel samenlevingsovereenkomst genoemd. Hierin kan worden vastgelegd welke bezittingen persoonlijk zijn en welke gezamenlijk, maar ook hoe de kosten van de huishouding en het eigendom van de woning worden verdeeld. Ons deskundige team begeleid jullie graag bij het maken en vastleggen van deze afspraken.

Aan de hand van deze 5 stappen kunnen jullie bepalen welke afspraken worden vastgelegd in het samenlevingscontract.

Naar Sterel Notarissen in Amsterdam of Amstelveen

Als alle afspraken zijn gemaakt en vastgelegd in een document, komen jullie langs bij Sterel Notarissen. Notaris Frank Sterel heeft de overeenkomst opgesteld die jullie ondertekenen. Als de handtekeningen zijn gezet ontvangen jullie beiden een kopie en wordt het samenlevingscontract door de notaris bewaard. Een samenlevingsovereenkomst kan altijd worden aangepast.

Fiscaal partnerschap en partnerpensioen

Een bijkomend voordeel van het vastleggen van een samenlevingscontract bij de notaris, is dat deze voldoet aan de eisen van de Belastingdienst voor een fiscaal partnerschap en aan de eisen die pensioenfondsen stellen voor een partnerpensioen.

Vraag gratis en vrijblijvend een offerte aan

Offerte aanvragen 2024
Liever telefonisch contact?

Wij zijn van maandag tot en met vrijdag telefonisch bereikbaar van 09:00 tot 17:00 uur.

Gerelateerd nieuws

Call Now Button