Sterel Notarissen: rust en zekerheid

Het oprichten van een onderneming gaat niet zonder notaris.

Als ondernemer is het belangrijk om te bekijken welke bedrijfsvorm het meest geschikt is voor jouw onderneming. Als je een eigen onderneming begint, moet je nadenken over welke rechtsvorm het beste bij jouw situatie en wensen past. En als je al jaren ondernemer kan goed zijn om na te gaan of de bedrijfsvorm die je hebt gekozen nog wel de juiste? Misschien is je bedrijf gegroeid of denk je aan een overdracht van jouw onderneming.

Rechtsvorm

Wanneer je een bedrijf start, kun je kiezen uit verschillende rechtsvormen. Welke vorm het beste bij jou past, hangt af van jouw situatie. We maken onderscheid tussen de rechtsvorm mét en zonder rechtspersoonlijkheid.

Rechtspersoonlijkheid

Bij een onderneming met rechtspersoonlijkheid is de rechtspersoon aansprakelijk voor de schulden die uit het ondernemen voortvloeien, en niet jouzelf. Kies je voor een onderneming zonder rechtspersoonlijkheid ben je privé aansprakelijk voor ondernemingsschulden. Zakelijke schuldeisers kunnen zich zowel op jouw ondernemingsvermogen als op jouw privévermogen verhalen.

Naar Sterel Notarissen in Amsterdam of Amstelveen

Notaris Frank Sterel weet precies de voor- en nadelen van iedere rechtsvormen en zoekt samen met jou naar de meest geschikte vorm. En heb je een ondernemingsvorm gekozen, dan zorgt hij voor de oprichting en de begeleiding.

Vraag gratis en vrijblijvend een offerte aan

Offerte aanvragen 2024
Liever telefonisch contact?

Wij zijn van maandag tot en met vrijdag telefonisch bereikbaar van 09:00 tot 17:00 uur.

Gerelateerd nieuws

Call Now Button