Rondneuzen op Funda: hier staat het duurste huis van Amsterdam

0
759
Funda
⏰ Leestijd: 2 minuten

De woningmarkt is op dit moment op zijn zachtst gezegd overspannen. Bijna dagelijks lezen we wel nieuwsberichten over torenhoge huizenprijzen en krapte op de woningmarkt. Toch is rondkijken op Funda misschien wel één van de meest populaire bezigheden onder mensen die op zoek zijn naar een leuke woning. Het leukste aan ‘Funda-en’ is misschien wel het ongegeneerd gluren bij de allerrijkste buren uit uw gemeente. En in welke buurt bent u het goedkoopste uit?

Compact

Het goedkoopste stulpje van Amsterdam is een tweekamerwoning, gelegen aan het Kantershof 114. Voor slechts € 159.000,- bent u dan de trotse eigenaar van een geschakelde bungalow met twee kamers en een tuin die grenst aan een park. Dichtbij de stad en toch groen om u heen dus. Groter is natuurlijk ook niet altijd beter…

Plafondschildering

Het allerduurste onderkomen van Amsterdam is een grachtenpand aan de Keizersgracht. Voor € 8.750.000,- bent u de eigenaar van dit prachtige pand met wel zeventien kamers en een woonoppervlakte van 646 m². Het is dan ook echt een bijzonder pand met maar liefst vijf verdiepingen aan één van de mooiste grachten van Amsterdam, de Keizersgracht. Het huis ligt schuin tegenover Museum FOAM, en vrijwel naast Museum van Loon. Verder heeft het huis een unieke plafondschildering van Ernst Witkamp (1854 – 1897).

Buiten Amsterdam

Wilt u eens heel iets anders? Het goedkoopste huisje van Nederland staat in Rijswijk. Het betreft een zogenaamde ‘MiniVilla’ van 52 vierkante meter. De woning is onderverdeeld in twee ruimtes: een living en een slaapkamer. De villa kost €44.000,-. Kunt u tenminste opscheppen dat u in de goedkoopste villa van de Randstad woont.

De duurste woning staat in Aerdenhout: €16.750.000,-. Dit landgoed is de duurste woning die Funda op dit moment in de aanbieding heeft. Het landgoed is werkelijk van alle gemakken voorzien. Klik er gauw eens doorheen en waan u voor heel even de trotse bezitter van dit huis. Dromen mag altijd…

Heeft één van deze huizen uw interesse gewekt? Dan staan wij graag voor u klaar om alle notariële zaken voor te regelen!